Edukacja przedszkolna i intensywna terapia

Fundacja Dobroczyńca dla dzieci z autyzmem to przedszkola terapeutyczne. Niecodzienne, specjalnie dostosowane do dziecka terapie rozwoju dają niesamowite efekty. Integracja sesnoryczna,metoda Attention Autism oraz metoda Krakowska to potężna broń na autyzm. Odpowiednio dobrane zajęcia, dostosowane do możliwości dziecka stymulują jego rozwój.

W przedszkolu terapeutycznym łączymy edukację z intensywną terapią. Pobyt w naszym przedszkolu rodzice dzieci często porównują do wyjazdu na turnus terapeutyczny.
Intensywna praca z dzieckiem, codzienny kontakt z rówieśnikami i zaangażowanymi terapeutami-to daje efekt!

Zapraszamy do obejrzenia krótkiego filmiku który pokazuje tylko niektóre przykłady zajęć w przedszkolach Fundacji dobroczyńca. Nasze dzieci mają zajęcia min. Indywidualne godziny terapii w gabinetach naszych specjalistów czyli logopedów,neurologopedów,psychologów rozwojowych,pedagogów specjalnych,terapeutów terapii ręki i sensoplastyki,fizjoterapeutów, terapeutów integracji sensorycznej, specjalistów terapii autyzmu, metody krakowskiej i wiele innych.

Zadzwoń do nas :)